Pulpeciki drobiowe z porem

Przyzwyczajenie, przynależność i silna presja osób z zewnątrz, to dlatego mnie tutaj nie było. Jednak wczoraj usłyszałam, że nie warto porzucać tego co się lubi i to bardzo! :) Nie ma nic lepszego niż szybkie pytanie „gdzie masz drożdżówkę?” HaHaHa nie ma nic lepszego, jak kopniak w postaci dobrego słowa.
To co ostatnio zatrzymywało mój wony czas, przepadło i myślę , że na dobre. Teraz wracam z nowymi przepisami. Dziś pyszne pulpeciki, rarytas moich ostatnich obiadów. Drobiowe mięsko smacznie podkreślone porem- suuuper! Znów mam głowę pełna przepisów i koszyk pełen truskawek. Obiecałam przyjacielowi tiramisu z truskawkami to i Wam też się dostanie. Zapraszam i będzie mnie tu teraz częściej.

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka
1 jajko
1 cebula
½ pora
2-3 łyżki kaszy manny
sól
pieprz
masło do smażenia

Wykonanie:

Por pokroić w półplasterki, cebulę posiekać w kostkę, razem podsmażyć na maśle. Podczas mielenia mięsa dodawać podsmażony por
i cebule. Dodać jajko, sól i pieprz, wszystko razem wymieszać. Podczas wyrabiania dodawać po łyżce kaszy manny. Ilość kaszy manny dodawać do momentu, aż masa będzie dała rady się formować. Mięsną masę mieloną odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formować pulpeciki i wrzucać je na wrzącą osoloną wodę i gotować. Podawać z warzywami z wody.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>